снимка pixabayСлучаят с принудителното кацане на самолет на Ryanair ще бъде

...
снимка pixabayСлучаят с принудителното кацане на самолет на Ryanair ще бъде
Коментари Харесай

Специална беларуска комисия разследва случая с Ryanair

снимка pixabay

Случаят с насилственото кацане на аероплан на Ryanair ще бъде разследван от особено з а задачата беларуска комисия. Това заяви Министерството на превоза и известията на републиката, съобщи.

Самолетът на Ryanair, летящ от Атина до Вилнюс, в неделя незабавно кацна на летището в Минск заради известие за бомба. Информацията за бомбата не е била доказана от пристигналите на място сапьори, а проверяващият комитет на Беларус разгласи образуването на наказателно дело по обстоятелството за подправен отчет за бомба.

Правозащитниците на Беларус оповестиха, че създателят на канала Nexta Telegram, приет за екстремистки в Беларус, и основен редактор на канала Brain Belarus Telegram, също приет за екстремистки, Роман Протасевич е летял на този аероплан, той е бил арестуван при инспекция на документи на летището в Минск Протасевич е включен в републиката в листата на забърканите в тероризъм. Срещу него е формирано наказателно дело по няколко обвинявания, в това число „ образуване на всеобщи вълнения “. Той може да получи наказване до 15 години затвор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР